Πρόσκληση σε εκδήλωση – συζήτηση στη γειτονιά μας

Σε αυτούς τους καιρούς και λόγω της αυξανόμενης ανέχειας που σταματημό δεν έχει, επικρατεί ένας διάχυτος κοινωνικός αναβρασμός. Όσο η κατάσταση θα δυσκολεύει όλοι μας αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε απέναντι σε συνθήκες πρωτόγνωρες και θα ζήσουμε στιγμές που δεν έχουμε ξαναζήσει. Κάποιοι είναι περισσότερο και κάποιοι λιγότερο έτοιμοι για αυτά που θα ακολουθήσουν, το μόνο όμως σίγουρο είναι ότι σε κάθε μας προσπάθεια να αντιδράσουμε θα βρίσκουμε πάντα μπροστά μας ένα μηχανισμό πάνοπλο και έτοιμο για να μας καταστείλει. Γιατί όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο πάντα αυτό που αποτελεί το τελευταίο όπλο των αρχόντων είναι η καταστολή.

Οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι (καταλήψεις, στέκια, πλατείες κ.α) υπήρξαν πάντα εστίες αντίστασης απέναντι σε μια συνεχή εκμετάλλευση των ζωών μας. Μέσα σε αυτούς τους χώρους οι άνθρωποι επιχειρούν να ζουν με συνθήκες και προϋποθέσεις που θέτουν αυτοί οι ίδιοι και όχι οι άλλοι για αυτούς. Με λογικές ενάντια στην ιεραρχία, το κέρδος και τον ρατσισμό επιλέγουν να κάνουν το αυτονόητο, να βρεθούν δίπλα-δίπλα με τους συνανθρώπους τους και να μιλήσουν και να πράξουν χωρίς μεσάζοντες τους πολιτικούς (πάσης φύσεως) και τα δελτία ειδήσεων. Γιατί αν κάτι μπορεί να τρομοκρατήσει αυτούς που κυβερνάνε είναι να γίνει από όλους μας αντιληπτό το γεγονός ότι απλά είναι περιττοί.

Με μια συντονισμένη προσπάθεια αστυνομίας-ΜΜΕ πέρα από την εκκένωση των καταλήψεων (Βίλλα Αμαλίας και Σκαραμαγκά) επιχειρήθηκε ο στιγματισμός των ελεύθερων κοινωνικών χώρων ως περιθωριακές εστίες «ανομίας». Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μας λένε ότι η ανάπτυξη έρχεται και ότι σε 2 χρόνια θα αρχίσει η έξοδος από την κρίση. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πληρώνονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο για να λένε στους υπόλοιπους που δεν έχουν τίποτα ότι πάνω από όλα προέχει η ησυχία, η τάξη και η ασφάλεια. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που όταν ο καθένας από μας ζητήσει πίσω την αξιοπρέπεια του θα τον βαπτίσουν άνομο, περιθωριακό και εχθρό.

Το άνευ αρχών ανήκει στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και οι συμμετέχοντες σε αυτό έχουν πάρει ήδη θέση. Επειδή όμως θεωρούμε ότι βρισκόμαστε μέσα σε έναν γενικότερο πόλεμο ενάντια στο κοινωνικό σύνολο και όχι μια στενή κόντρα κράτους και «αντιεξουσιαστών» θέλουμε τη συνεχή αλληλεπίδραση με τους συνανθρώπους μας και ειδικότερα με αυτούς που βρίσκονται δίπλα μας.

Για τον λόγο αυτό σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα γίνει:

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο καφενείο

με θέμα: Ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι

Άνευ Αρχών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *