Προβολή ταινίας και παρουσίαση της συλλογικότητας ΑΝΤΙΔΟΤΟ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, 18:30

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στις 18:30

Κάλεσμα για γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων και παρουσίαση της συλλογικότητας με σκοπό την συμμετοχή σε αυτή από κόσμο που ενδιαφέρεται.

Θα γίνει και προβολη της ταινίας: Αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα(1970) 90min.
Κωμωδία του Μπάντ Γιόρκιν
με τους Τζιν Γουάιλντερ και Ντόναλντ Σάντερλαντ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στις 18:30

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ.
Στη σημερινή εποχή το κράτος έχει εξαπολύσει τη σφοδρότερη επίθεση ενάντια σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Καθημερινά ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μένουν άνεργοι, τα εργασιακά κεκτημένα έχουν κατακρεουργηθεί, οι μισθοί έχουν πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, η παιδεία και η υγεία απαξιώνονται, το περιβάλλον καταστρέφεται και η εξαθλίωση εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς. Η στυγνή εκμετάλλευση από τη μεριά της άρχουσας τάξης και των αφεντικών και η έντονη καταπίεση είναι γεγονός. Το αντιστεκόμενο κομμάτι της κοινωνίας δέχεται συνεχώς χτυπήματα (σφράγισμα καταλήψεων, εισβολή σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, τραυματισμοί διαδηλωτών, βασανισμοί συλληφθέντων, καταστολή εργατικών αγώνων).Ευάλωτες μειονότητες όπως οι μετανάστες, κυνηγιούνται, κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, δολοφονούνται, ενώ τα πογκρόμ περιλαμβάνουν τοξικομανείς, τρανς άτομα, άστεγους, οροθετικές και οποιοσδήποτε δεν συμμορφώνεται με τους όρους που έχουν επιβάλλει. Το διεφθαρμένο σύστημα έχει στα χέρια του όλους τους μηχανισμούς καταστολής και καθυπόταξης. Μπάτσοι, δικαστές ,δημοσιογράφοι έχουν επιφορτιστεί με τη διεκπεραίωση ενός άθλιου έργου που έχει σχεδιαστεί από την κυριαρχία και μαζί μ’ αυτούς, τη βρώμικη δουλειά συμπληρώνουν το παρακράτος και οι φασίστες.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και τις άγριες συνθήκες εμείς δημιουργήσαμε αυτή τη συλλογικότητα με σκοπό να δράσουμε σ’ ένα αυτοοργανωμένο και αντιιεραρχικό πλαίσιο με ανατρεπτικά και αντισυμβατικά χαρακτηριστικά. Προερχόμαστε από διαφορετικούς χώρους αλλά συναντιόμαστε σε μια κοινή πορεία του ριζοσπαστικού κινήματος. Ξεκινώντας λοιπόν με μία εκπομπή σε κινηματικό ραδιόφωνο της πόλης (1431 AM, Θεσ/νίκη) ως μέσο προπαγάνδισης αλλά και στήνοντας εκδηλώσεις σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια όπως προβολές ντοκιμαντέρ, θέατρο, συζητήσεις, βραδιές οικονομικής ενίσχυσης, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες και να εμπλέξουμε τον κόσμο ώστε να αγωνιστούμε αυτόνομα και συλλογικά ενοποιώντας την αντίστασή μας και συνεισφέροντας στη πολυμορφία του χώρου ξεπερνώντας τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος .
Ο καιρός που οι άνθρωποι άφηναν την τύχη τους στα χέρια των απατεώνων πολιτικάντηδων χρειάζεται να τελειώσει. Έρχεται η στιγμή που είναι ανάγκη να αφυπνιστούν κοινωνικά και πολιτικά, σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της αποχαύνωσης και της αλλοτρίωσης , να ακουστούν οι από τα κάτω, να ενεργοποιηθούν και να δράσουν όλες οι κοινωνικές ομάδες που πλήττονται.
Στόχος μας είναι όσο περισσότερα άτομα πλαισιώσουν το εγχείρημα με τόσες περισσότερες και διαφορετικές δράσεις να εμπλουτιστεί ο αγώνας μας.
Καλούμε αυτούς που ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν και να συμμετέχουν σ’ ένα πολύμορφο ανοιχτό σχήμα αφήνοντας πίσω τη μιζέρια και την απομόνωση, για ν’ αγωνιστούμε όλοι μαζί με όπλο την αλληλεγγύη και την ισότητα αλλά με σεβασμό στη διαφορετικότητα ενάντια σε κράτος και εξουσία ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που κάποια στιγμή πρέπει να πεθάνει.

Αυτόνομη Συλλογικότητα ΑΝΤΙΔΟΤΟ

Mail: anti_doto@espiv.net
Blog:https://antidoto.espivblogs.net/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *