Στέκι Άνευ Αρχών

Κάθε ζωντανός οργανισμός εξελίσσεται. Έτσι και το Άνευ Αρχών, ως ένας ζωντανός οργανισμός που συνίσταται από τις επιθυμίες και τις σχέσεις των ανθρώπων που το απαρτίζουν, αλλάζει. Οποιοδήποτε εγχείρημα για να παραμείνει επίκαιρο και συνεπές με τις στοχεύσεις του, χρειάζεται να επανανακαλύπτει τον εαυτό του. Ορμώμενοι, λοιπόν, από την αναγκαιότητα αυτή θελήσαμε να επαναπροσδιορίσουμε τους όρους λειτουργίας του. Με απλά λόγια, πέρα από ένα χώρο «αράγματος» και οικονομικής στήριξης κινηματικών διαδικασιών, θα αποπειραθούμε να το επαναλειτουργήσουμε ως στέκι. Χρησιμοποιώντας τον όρο «στέκι», έχουμε στο νου μας πως τις μέρες χρήσης του από τη συνέλευση του Άνευ Αρχών, θα υπάρξει διεύρυνση ωραρίου, ανοίγοντας το χώρο από τις 5μ.μ. Θεωρήσαμε χρήσιμη την επέκταση του ωραρίου, αφού κατά τις ώρες αυτές θα λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη και θα πραγματοποιούνται μαθήματα αυτομόρφωσης, ελεύθερη χρήση διαδικτύου, εκδηλώσεις, προβολές. Ταυτόχρονα, ο χώρος θα είναι ανοιχτός σε ομάδες και συλλογικότητες για να πραγματοποιούν εκδηλώσεις, συζητήσεις και συνελεύσεις.

Η αλλαγή είναι απότοκο των διαδικασιών και των ζυμώσεων που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια στο Άνευ Αρχών, το οποίο πέρα από σημείο αναφοράς για τα άτομα που το διαχειρίζονται, έφερε σε επαφή ανθρώπους πάνω στις αξίες της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της αντιιεραρχίας. Αυτό που επιδιώκουμε είναι μια περαιτέρω πολιτική ζύμωση και –γιατί όχι;- την ανάδυση καινούριων πολιτικών ομάδων. Βάζουμε το στοίχημα, λοιπόν, να μετατρέψουμε το χώρο του Άνευ Αρχών σε ένα χώρο ζυμώσεων, επικοινωνίας, αυτομόρφωσης και να τον δούμε ως μια αφετηρία για τη δημιουργία συντροφικών σχέσεων σε βάθος χρόνου, τόσο μεταξύ των ανθρώπων που συναντιούνται μέσα στο στέκι, όσο και σε σχέση με τους υπόλοιπους κινηματικούς χώρους.

Από τη δημιουργία του το Άνευ Αρχών είναι συνδεδεμένο με την οικονομική ενίσχυση κινηματικών διαδικασιών και συνελεύσεων. Στο πλαίσιο αυτό είναι ευπρόσδεκτες να οικειοποιηθούν το χώρο ομάδες-συνελεύσεις, οι οποίες θέλουν να ενισχύσουν οικονομικά τις δραστηριότητές τους και παράλληλα να χρησιμοποιήσουν το χώρο ως ένα εργαλείο ζυμώσεων και σταθερό σημείο αναφοράς για την προώθηση των ιδεών τους. Η συμμετοχή των ομάδων αυτών προϋποθέτει την αυτοοργανωμένη, αντιιεραρχική, αντιθεσμική οργάνωσή τους, όπως ακριβώς θέλει να λειτουργεί και το Άνευ Αρχών. Παράλληλα, θεωρούμε αυτονόητο ότι, όπως είναι ανοιχτό το Άνευ Αρχών στη συμμετοχή διάφορων συλλογικοτήτων, έτσι και οι ίδιες οι ομάδες που συμμετέχουν αντιλαμβάνονται και αποδέχονται την πολυμορφία, τόσο του συγκεκριμένου εγχειρήματος, όσο και του Α/Α κινήματος γενικότερα.

Η συνδιαμόρφωση των ζητημάτων που αφορούν τη διαχείριση του χώρου του καφενείου (π.χ. καθαριστικά, οχύρωση σε περίπτωση καταστολής) γίνεται στη διαχειριστική συνέλευση του Άνευ Αρχών, στην οποία συμμετέχουν οι εκάστοτε ομάδες και η σταθερή διαχειριστική ομάδα του στεκιού.

Θέλουμε το Άνευ Αρχών να στηρίξει δομές και υποδομές του κινήματος, την παραγωγή και αναπαραγωγή του πολιτικού του λόγου, καθώς και άλλες ανάγκες που προκύπτουν από την κρατική καταστολή.

Η συνέλευση του Άνευ Αρχών είναι ανοιχτή για όσα άτομα και ομάδες θέλουν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα και γίνεται κάθε Σάββατο στις 4μ.μ. στο Άνευ Αρχών. Πρώτη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/09 στις 4μ.μ.

Άνευ Αρχών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *